Foietaj cu nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 26 Iul 2014 | 16475 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj din comert
  • 200 gr. nuca macinata
  • 2 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri zahar tos
  • 1 lingura karob (sau cacao)

pentru uns:

  • 2 galbenusuri
  • nuca macinata
  • zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu nuca:

Aluatul foietaj trebuie lasat sa se dezghete la temeratura camerei.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 6 linguri zahar tos.

Adaugam nuca macinata si pudra de roscove,amestecam cu lingura sa nu se lase spuma.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Aluatul se portioneaza, patrate sau dreptunghiuri, in functie de preferinte.

Jumatatea unei bucati va ramane ca baza, cealalta parte (de deasupra) o peroram cu o rola speciala de decupat aluaturi

Asezam cate o lingura/lingurita de umplutura cu nuca pe jumatatea intreaga a fiecarei bucati.

Acoperim nuca,cu partea perforata. Ungem pateurile obtinute cu galbenus, presaram zahar tos si nuca macinata.

Dam tava la cuptor pana se umfla/ coace aluatul foietaj, mai exact pana se rumenesc pateurile frumos ;)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu nuca